Citate scurte - Citate despre Iubire

Arta nu este aplicarea unui canon al frumuseții, ci ceea ce instinctul și creierul pot concepe dincolo de orice canon. Când iubim o femeie, nu începem să-i măsurăm membrele.

Așa cum în viața pământească, iubitorii tânjesc după momentul în care își pot respira dragostea unul față de celălalt, să-și lase sufletele să se amestece într-o șoaptă blândă, tot așa și misticul tânjește după momentul în care în rugăciune poate, parcă, poate, strecură-te în Dumnezeu.

Romantismul este furtunos. Dragostea este calmă.

În ceea ce privește iubirea, prea mult nici măcar nu este suficient.

Îmi plac cu adevărat personajele idioate, iluminate – aceste personaje care nu reușesc să se implice în drama circumstanțelor lor imediate, nu reușesc să fie reactive și înscrise în drama așa cum se întâmplă în jurul lor.

Acesta este miracolul care se întâmplă de fiecare dată celor care iubesc cu adevărat: cu cât dăruiesc mai mult, cu atât posedă mai mult.

Principalele fapte din viața umană sunt cinci: naștere, hrană, somn, dragoste și moarte.

Un om religios este o persoană care ține pe Dumnezeu și pe om într-un singur gând la un moment dat, în orice moment, care suferă răul făcut altora, a cărei pasiune cea mai mare este compasiunea, a cărei putere cea mai mare este iubirea și sfidarea disperării.

Nu doar m-am îndrăgostit. Am făcut un salt cu parașuta.

Metaforele sunt periculoase. Dragostea începe cu o metaforă. Adică dragostea începe în momentul în care o femeie introduce primul cuvânt în memoria noastră poetică.